#1 Blogi | Sipoon Syke

#1 Blogi - Kunnioita ja kuuntele kehoasi - Esipuhe

Kuntosalijäsenyys kädessä, intoa täynnä kohti tavoitteita...

Kuntosalijäsenyys kädessä, intoa täynnä alat selaamaan salisi ryhmäliikuntatunteja. Löytyy vaikka mitä, kattaus on monipuolinen ja haluat totta kai osallistua niin monelle tunnille kuin mahdollista, jopa kahteen eri ryhmään / päivä, miksi ei jopa kolmeen! Koko rahan edestä kuten suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu! Tavoite on kova ja olet asettanut sille päivämäärän. Nyt, tai ei koskaan!

Käännät elämäsi suunnan yhdessä yössä – karkit saa jäädä, vaalea leipä myös, lasket kalorit ja syöt 800 kaloria alle kulutuksesi päivässä – koska tavoite! Alat koluamaan ryhmäliikuntatunteja läpi. Maanantaina combat ja pumppia, tiistaina spinning ja army, keskiviikkona ………….5 kertaa viikossa menee helposti! Jatkat vähäkalorista ruokavaliota ja treenaat kuin kone. Olet kuolematon.

Kuulostaako liiankin tutulta? Samalla mietit: miksi ei tunnu yhtään paremmalta kehossa? Miksi olet väsyneempi kuin koskaan. Keho on painava ja nukut huonosti. Mieliala on maassa. Kolottaa, särkee. Ei se liikunta sittenkään ollut minua varten mietit, ja lopetat liikkumisen. Näin siis jos hyvin mennyt. Yleensä täydellä kaasulla aloittaminen johtaa rasitusvaivoihin ja kävelet kepeillä puoli vuotta parannellessasi rasitusvammoja. Ei näin! Ei se ole lääkkeen vika jos tulee sivuvaikutuksia, jos lääkettä yliannostelee!

Säännöllinen ruokailu, laadukas lepo ja oikein annosteltu ja ajoitettu treeni on avain onneen. Psyyke jaksaa vain jos nämä kolme on balanssissa. Et voi muuttaa kaikkea kuukaudessa: pikkuaskelin kohti kestävää muutosta. Muutos tapahtuu kuukausissa / vuosissa, ei viikoissa. Jos kaiken muuttaa kerralla, into häviää ja mieli on ärtyisä. Uni muuttuu katkonaiseksi, jos elää kovassa energiavajeessa ja tämä johtaa vieläkin kovempaan ketutukseen. Ei huipulle pidä heti päästä. Matka on pitkä, joten nauti siitä! Blogikirjoituksissa käymme läpi omat hyviksi kokemat vinkit parempaan terveyteen ja pitkäkestoiseen elämäntaparemonttiin.

- Mats Loman, Gym Trainer