Koronatiedote ja käytännöt | Sipoon Syke

Koronatiedote ja käytännöt 27.11.2020

Huolehditaan yhdessä etäisyyksistä, välineiden puhdistamisesta sekä käsihygieniasta. Tutkimustulosten mukaan on todistettu että noudattamalla siivous- ja turvallisuusohjeita eivät kuntokeskukset ole suuria viruslinkoja.

Hallitus ja Uudenmaan koronatoimia koordinoiva ryhmä ovat päättäneet sulkea valtion ja kuntien omistuksessa olevat liikuntapaikat. Heidän suositus on että myös yksityiset liikuntapaikkatoimijat tekisivät samoin.

Sipoon Syke ei kuitenkaan vielä ole laittamassa ovia kiinni. Keväästä olemme oppineet paljon ja edelleen teemme kaikkemme sen eteen, että meillä olisi mahdollisimman turvallista treenata. Maailmalla on tehty myös tutkimus joka todistaa sen että kuntokeskuksissa treenataan terveenä ja taudin leviämiset tapahtuu muualla kuin kuntokeskuksissa.

Tutkimuksesta vastaa kansainvälinen kuntokeskusjärjestö IHRSA ja tutkimusyritys MXM. He tekivät selvityksen kuntokeskusten jäsenten positiivisista testituloksista. Tutkimuksen data todistaa että kun keskuksessa noudatetaan siivous- ja turvallisuusohjeita, ovat kuntokeskukset turvallisia paikkoja.

Tutkimuksen tekijät muistuttavat myös siitä, että liikunta on erityisen tärkeässä roolissa koronaepidemian aikana. Se parantaa vastustuskykyä sekä auttaa jaksamaan myös henkisesti. Liikalihavuuden torjumisella on merkitystä myös koronaviruksen aiheuttaman taudin ehkäisemisessä.

Tutkimuksen data todistaa, että kuntokeskukset ovat turvallisia paikkoja, kun ne noudattavat siivous- ja turvallisuusohjeita, kertoo IHRSA väliaikainen toimitusjohtaja Brent Darden.

Mikäli haluat lukea lisää tutkimuksestä löydät sen täältä; IHRSA


Nyrkkisäännöt joita jokaisen on noudatettava

Haluamme turvata ihmisten mahdollisuuden fyysisen kunnon ylläpitämiseen ja kehittämiseen myös näinä aikoina. Salin sulkeminen kokonaan on vaihtoehto ainoastaan mikäli viranomaiset määrää meidät sulkemaan. Jotta näin ei kävisi on meidän kaikkien etu huolehtia siitä että jokainen meillä treenaava noudattaa seuraavia ohjeita;

  • Liikuntakeskukseen mentäessä ja varusteita vaihtaessa suosittelemme käyttämään kasvomaskia. Myös henkilökuntaa kehotetaan käyttämään kasvomaskia työaikana. Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai jos muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.


  • Muista pestä kädet ennen kuin aloitat treenin, ja pese kädet vielä ennen salilta lähtöäsi. Tarvittaessa voit käyttää myös käsidesiä.


  • Desinfiointiin kiinnitetään edelleen huomiota. Ota salin hyllyltä suihkepullo mukaasi kun olet aloittamassa harjoittelun ja palauta suihkepullo treenin jälkeen. Ilo on ollut huomata kuinka hyvin tämä on hoidettu teidän jäsenten puolesta. Jatketaan yhdessä samaan malliin ja muistutetaan aina välillä toisiamme mikäli joku joskus sattuu unohtamaan.


  • Mikäli tunnet olosi kipeäksi tai epäilet olevasi altistunut ethän tule salille. Jää kotiin ja seuraa vointiasi muutama päivä. Tule salille vain mikäli olet täysin terve. Ryhmäliikuntatuntien peruutus onnistuu tässä tapauksessa myös viime minuuteilla. Kynnys jäädä kotiin tulee olla hyvin matala.


  • Saunat ovat pois käytöstä 20.12.2020 asti. Suosittelemme myös mahdollisuuksien mukaan peseytymään kotona.


  • Osa pukukaapeista poistamme toistaiseksi käytöstä. Näin voidaan varmistaa riittävät turvavälit myös pukuhuoneissa.


  • Ryhmäliikuntojen osalta rajoitamme tuntien maksimi-osallistujamäärän yhdeksään henkilöön. Olemme myös varautuneet siihen että ohjatut ryhmäliikunnat saatetaan kieltää kokonaan jolloin ohjatut ryhmäliikunnat jää tauolle ja tilalle tuodaan livestream virtuaalitunnit. Muutos astuu voimaan maanantaina 30.11 ja on voimassa ainakin 20.12. asti.


  • Online-Training palvelut jatkuu toistaiseksi normaalisti.


  • Personal Training pienryhmävalmennukset voidaan jatkaa mikäli ryhmäkoko pysyy 10:ssä henkilössä tai vähemmän ja mikäli valmennus voidaan toteuttaa turvallisuusohjeita noudattaen. Valmentajan kanssa on sovittavissa myös valmennuksen keskeyttämisestä 20.12 asti ja näiden tapaamisten pitämisestä 20.12 jälkeen, vaihtoehtoisesti virtuaalisen valmennuksen järjestäminen tai yhteiset treenit ulkona.


  • Treenataan yhdessä ja turvallisesti ja muistetaan turvavälit missä ikinä olemme.


Kaikissa kysymyksissä olkaa rohkeasti yhteydessä meihin.

Meillä on myös myynnissä omalla logolla varustettuja maskeja.


Ajankohtaista

Tiedote: Hintojen päivitys 1.10.2024 alkaen

Lue lisää

Etsimme tiimiimme asiakaspalvelijaa osa-aikaiseen työsuhteeseen

Liikuntakeskus Sipoon Syke on kasvava liikuntakeskus, jossa tarjoamme monipuolisen treeniympäristön ja laadukkaita palvelukokonaisuuksia sipoolaisille. Oletko lapsirakas, puhut suomea ja ruotsia sujuvasti etkä pelkää laittaa itseäsi likoon? Jatka lukemista!

Lue lisää