#22 Blogi - Repsahdusvaihe | Sipoon Syke

#22 Blogi - Repsahdusvaihe

Onko repsahdus epäonnistumista vai osa matkaa onnistumiseen?

Tiedäthän sinäkin varmaan sanan repsahdus? Itse en löytänyt sille mitään alkuperää mutta uskoisin sen tulevan sanasta revähdys – repeäminen, joka tarkoittaa tietyn tilanteen tai moodin katkeamista. Esimerkiksi: keskityn kirjoittamaan tätä blogitekstiä, ajatus vain virtaa ja kirjoituskynä savuaa. Yhtäkkiä ajatus katkeaa täysin ja keskittyminen siirtyy puhelimeen joka soi. Ehkä tällaisenkin tilan ajatuskatkos tai keskittymisen herpaantuminen on repsahdus? Mitä mieltä olet?

Usein repsahdus kuitenkin yhdistetään epäonnistumiseen. Sitä se ei kuitenkaan ole. Se on luonnollinen ilmiö, joka tapahtuu joko tietämättä tai tietoisesti. Repsahdus mielletään hieman negatiiviseksi sanaksi ja siksi keskitymme tässä kirjoitussarjassa siihen, miten voisimme välttää repsahduksen. Tässä on esimerkki yhdestä tavasta:

  1. Aseta selkeät tavoitteet, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Tavoitteet, jotka eivät synnytä merkityksen tunnetta, eivät myöskään sitouta sinua ponnisteleman sen eteen. Päätavoite kannattaa myös jakaa useampaan pieneen ”välitavoitteeseen”, jotka tekevät tavoitteen tavoittelemisesta matkan arvoisen kokemuksen. Tavoitteista kannattaa myös tehdä konkreettisia. Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että sanot haluavasi pudottaa painoa sanot mieluummin, pudotan painoa 6kg. Tämän jälkeen on helpompi jaotella päätavoite pienempiin realistisiin välitavoitteisiin. Muita tyypillisiä esimerkkejä ovat: haluan enemmän lihasmassaa vs. kasvatan lihasmassaa 1,5kg:lla, aion olla enemmän lasten kanssa vs. vietän vähintään 2 tuntia lasten kanssa joka päivä. Herääkö ajatuksia tästä? Samoin oman talouden suunnittelussa kannattaa pilkkoa luvut osiin. Oli sitten tavoitteena taloudellinen riippumattomuus, matka etelään tai mökkireissu lasten kanssa. Siihen tarvitaan suunnitelma, jotta se toteutuu ja paras on se suunnitelma joka on pilkottu ja perustuu realiteetteihin. Matka kohti tavoitetta on silloin paljon mukavampi ja repsahduksista tai ns. "katkoksista" vältytään helpommin.


Pala kerralla kohti tavoitetta, eikö ;) Jos tarvitset apua tavoitteiden konkretisoimisessa ja suunnitelman laatimisessa, autamme mielellämme.


#21 Blogi - Onnistumisen avaimet osa 2/2

Tässä osassa pureudutaan seuraavaan 4:ään onnistumisen avaimeen tavoitteiden saavuttamiseksi kuntosalilla ja sen ulkopuolella

Lue lisää


#20 Blogi - Onnistumisen Avaimet osa 1/2

Tässä osassa pureudutaan ensimmäiseen 4:ään onnistumisen avaimeen tavoitteiden saavuttamiseksi kuntosalilla ja sen ulkopuolella

Lue lisää


Käynnistyvät pienryhmävalmennukset

Vielä ehdit ilmoittautaua mukaan alkaviin pienryhmävalmennuksiin. Löydä itsellesi sopiva valmennus ja vie harjoittelu uudelle tasolle.

Lue lisää