#4 Blogi - Ylirasitus | Sipoon Syke

#4 Blogi - Alipalautuminen?

Kaikki on tehty oikein, mutta jokin mättää kuitenkin...missä vika?

Okei: kaikki on tehty oikein. Syöt, liikut ja teet kaiken oikein mutta silti uni ei tule. Heräät koko ajan. Kylmähiki virtaa. Et pysty keskittymään. Olet väsynyt. Missä vika? Vastaus: olet ehkä treenannut liikaa. Ylirasitus(alipalautuminen) ilmenee juuri tällaisina oireina. Aloita kuntoilu käsijarru päällä.

Kaksi kertaa viikossa saliharjoittelua / ryhmäliikuntaa alussa jotta keho tottuu. Kahden viikon jälkeen voi lisätä ehkä vähän hölkkää / muuta aerobista liikuntaa kerran / kaksi viikossa. Kukauden jälkeen keho vaatii lisää kehittyäkseen. Voit harjoitella 3 kertaa viikossa salilla ja ehkä hölkätä iltaisin 2 kertaa viikossa. Älä yliannostele– keho ei kestä. Mieli ei kestä. Unenlaatu ei kestä. Vähemmän on enemmän. Tee laadukkasti kun teet. Laatu korvaa määrän. Kuuntele kehoasi. Keho kestää 2-3 kehittävää kovaa treeniä / viikko ja lopun on oltava palauttavaa tai kevyttä.

Jos sinulla on työstressiä – älä harjoittelee kovaa salilla.Tämä lisää vain stressiä ja ylikuormitut. Stressaavana kautena töissä valitse helppoa ja palauttavaa liikuntaa, ja kun on virkeä olo, voit taas treenata kovaa. Muista, että kannattaa vaihdella treeniohjelmaa 8-12 viikon välein koska keho adaptoituu (tottuu) ärsykkeeseen, eikä enää kehity samoilla ärsykkeillä. Nosta myös painoja (kuormaa) vähitellen, koska haluat harjoitella nousujohteisesti! Kunnioita mitä kehosi sanoo sinulle. Kolotus ja särky ei ole normaalia. Lihasarkuus on. Nauti liikunnasta, syö hyvin ja lepää laadukkaasti. Tsemppiä kaikille treeniin ja kehonne kuunteluun. Vaivannäkö kannattaa.

Tule repimään PT tai Kuntosalivalmentajaa hihasta niin sovitaan aika konsultaatiolle, mikäli tarvitset lisäapua!


Mistä haluatte lukea lisää? Mikä aihe kiinnostaa? Laittakaa ehdotuksia kommenttikenttään!

- Mats Loman, Gym Trainer

#3 Blogi - Uni

Lepoa on kahdenlaista: palauttavaa ja kuluttavaa

Lue lisää

Ryhmäliikunnan tuntikuvaukset

Sipoon Sykkeeltä löydät monipuolisen valikoiman erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Tutustu tuntivalikoimaan tarkemmin ja löydä itsellesi sopivimmat tunnit.

Lue lisää


Kommentit