#5 Blogi - Valmennus tekee vahvaksi | Sipoon Syke

#5 Blogi - Valmennus tekee vahvaksi

Lue tästä jäsenemme Annen mietteet valmennuksesta

Kaksi kertaa viikossa salitreeniä personal trainerin kanssa pitää minut järjissäni hektisen työelämän ja arjen pyörityksessä.


Alku oli tosin yhtä tuskaa. Oikean takareiden kipu vaivasi jatkuvasti, pelkästään kumartuminen sattui. Vaivaa ei koskaan diagnosoitu varmasti, työterveyslääkäri arveli sen olevan hermokipua, hieroja hoiti piriformista. Välttelin kipua aiheuttavia liikkeitä, joten harrastin lähinnä lenkkeilyä.


Aloitimme johdonmukaisen pakaralihasten vahvistamisen. Tärisevien reisien treenaamisesta on nyt tultu siihen, että pakaratreenissä nousee sata kiloa. Kivut katosivat alle puolessa vuodessa. Muutenkin kroppa on vahvistunut monipuolisen harjoittelun seurauksena. Ryhti on parempi ja kestävyysliikunta sujuu.

Vuorovaikutus pt:n ja asiakkaan välillä on sekin tärkeää. Lähden aina salilta hyväntuulisena ja pirteänä vaikka olisin tullut sisään haukotellen. Omat rajat on hyvä tietää, jotta niitä voi venyttää. Yksin ei sitäkään tulisi tehtyä. Välillä joutuu ottamaan vähän rauhallisemmin. Parhaillaan kuntoutetaan jäätynyttä olkapäätä. Hitaasti mutta varmasti sekin vahvistuu.


#4 Blogi - Alipalautuminen?

Kaikki on tehty oikein, mutta jokin mättää kuitenkin...missä vika?

Lue lisää

#3 Blogi - Uni

Lepoa on kahdenlaista: palauttavaa ja kuluttavaa

Lue lisää